Trello Scrum : Tips en Tricks

Wat is Trello?

Trello is een online tools waarin je op een KanBan stijl lijsten kunt maken. Je kunt eenvoudig gegevens toevoegen aan de lijsten en je kunt ook heel eenvoudig communiceren over de inhoud van de lijsten.

Borden

Trello bestaat uit borden. Per idee, project of team kun je een bord aanmaken. Je kunt de borden een eigen kleur of achtergrondafbeelding geven. De borden zijn standaard alleen voor jou zichtbaar maar je kunt zo ook heel eenvoudig delen met andere gebruikers.

Lijsten

Op een Trello bord worden lijst geplaatst. Van links naar rechts. Het aantal lijsten is onbeperkt maar met veel lijsten naast elkaar wordt het bord minder overzcihtelijk.

Kaarten

Op de Trello lijsten worden kaarten geplaatst. De kaarten bevatten inhoudelijke informatie zoals een omschrijving en opmerkingen. Aan een kaart zijn personen, bestanden, checklijsten en vervaldatums toe te voegen.

Power-Ups

Aan de borden zijn Power-Ups toe te voegen. Je kunt kiezen uit een zeer uitgebreide lijst van toevoegingen zoals agenda koppeling, bestandopslag in Drive of Dropbox. Maar ook tijdregistratie.

Wat is Scrum?

Scrum is een manier om op een flexibele manier projecten te realiseren. Er wordt gewerkt in korte sprints, met een vaste lengte van 1 tot 4 weken waarin het project (of gedeelte) wordt opgeleverd. Je kent de term Scrum misschien van de rugbysport.

Bij de scrum methode wordt er vaak gebruik gemaakt van lijsten zoals “ToDo”, “Doing” en “Done”. De meest eenvoudige manier is het gebruik van een whiteboard met daarop Post-It briefjes in de kolommen “ToDo”, “Doing” en “Done”.

Waarom Trello gebruiken voor Scrum?

Trello is een slimme vervanger van de Post-IT briefjes. Je kunt overzichtelijk en op afstand in een team werken aan een project. Met de Power-Ups is nog meer snelheid en efficiƫntie te bereiken.

Trello Scrum Pro Tips

Met deze Trello Tips voor professionals haal je nog meer uit Trello:

  • Gebruik je vaak dezelfde indeling in een Trello bord? Maak dan templates aan!
  • Je kunt eenvoudig e-mails omzetten in kaarten door de E-mail naar bord functie te activeren. Ga daarvoor naar: Menu > Meer > E-mail naar bord instellingen
  • Een lijst invoegen tussen twee bestaande lijsten? Dubbelklik op de smalle ruimte tussen de bestaande lijsten.
  • Druk op Q om de kaarten waarvan je geen lid bent te verbergen
  • Druk op M terwijl je muis zich boven de kaart bevindt om leden toe te wijzen
  • Druk op L terwijl je muis zich boven de kaart bevindt om een label toe te voegen
  • Druk op E terwijl je muis zich boven de kaart bevindt om de kaart te bewerken
  • Druk op D terwijl je muis zich boven de kaart bevindt om de vervaldatum in te stellen
  • Druk op < of > terwijl je muis zich boven de kaart bevindt om de kaart naar de lijst links of rechts te verplaatsen

Starten met Trello

Registreer je voor Trello via de link https://trello.com. Veel gebruikers kunnen al veel bereiken met de gratis versie van Trello. Wil je meer? Gebruik dan Trello Business Class (vanaf $10 per maand)

Interesse of vragen naar aanleiding van deze blog? Maak een afspraak voor een vrijblijvendĀ adviesgesprek.